Noha az eredeti tervek szerint októberben hirdetik ki a Forma-1 nagy reformját jelentő 2021-es, végleges szabálycsomagot, úgy tűnik, hogy a háttérben még mindig nem tudtak megegyezni a csapatok arról, hogy pontosan mit is akarnak.

Miközben a versenyzők általános kívánsága az, hogy a lehető legszorosabb legyen a mezőny, a hibrid korszakban megközelíthetetlen Mercedes nem szeretne forradalmat.

A 2021-es szabályokról szóló legutóbbi megbeszélés után Toto Wolff csapatfőnök azt hangoztatta, hogy a szabályozásban stabilitásra lenne szükség átfogó változtatások helyett.

A legnagyobb ellenállás az egységesített alkatrészek bevezetését övezi, ez ellen már több csapat, köztük a Ferrari is felszólalt. “Volt egy remek megbeszélésünk Szingapúrban az összes csapat képviselőivel, plusz Jean Todttal és Chase Carey-vel” – mondta Wolff.

“Az teljesen világos, hogy senki nem akar Forma GP1-et. A mi álláspontunk, hogy a szabályok maradjanak a jelenlegiek, mert a szabályozás változatlanságával mindig ki lehet egyenlíteni az erőviszonyokat.”

“De nagyjából én vagyok az egyetlen, aki így látja.”

“Ott vannak azok, akik a változtatások mellett vannak, abban reménykedve, hogy majd minden működni fog.”

Wolff szerint a versenyhétvégék jelenlegi lebonyolítása is rendben van, nem szívesen nyúlna hozzá a formátumhoz, a beharangozott kísérletezések sincsenek igazán ínyére.

“Nagyon óvatosnak kellene lennünk az ilyen kísérletekkel, miközben egy szezon során százmilliók figyelnek minket.”