Ugyan a hétvégét versenyképtelenül kezdték, a Szingapúri Nagydíjon a 14. helyről rajtoló haasos Kevin Magnussen igen sokáig a top10-ben haladt, mielőtt a futam záró szakaszában hirtelen lelassult, majd nem tervezett bokszkiállásra kényszerült, hogy végül a 17. helyen zárjon. Nejlonzacskó nyírta ki a dán versenyét.

“Az utolsó újraindítás után hirtelen nagyon lelassult. A célegyenesből néhányszor megnéztük az első szárnyat, mert az egyik mérnök leszorítóerő-csökkenést észlelt, azt hittük, megsérült az első szárny. De Kevin azt mondta, nem talált el semmit, és mi sem láttunk semmit a szárnyon, amikor a bokszutcából néztük” – mesélte a csapatfőnök, Günther Steiner.

“Mivel borzasztó sok leszorítóerőt veszített, bokszkiállásra kényszerültünk. Bejött, új gumikat kapott, a szárnyról pedig leszedtünk egy zacskót. A gumik is a végüket járták már, szóval nem volt értelme kint tartani. Így legalább jó kört futhatott az új gumikon, és kideríthettük, mi okozta a bajt. Meglett a zacskó.”

F1: Nejlonzacskón úszott el a pontszerzés 1

Magnussen a friss gumikon, a könnyű autóval meg is futotta a verseny leggyorsabb körét – idén most először nem valamelyik élcsapat vitte ezt. Bónuszpont ugyanakkor nem járt érte, hiszen azt csak akkor kapja meg a pilóta, ha a top10-ben zár a futamon.