Még nincsenek végleges elképzelések a Forma-1 következő, 2021-től induló korszakára, de időről-időre felmerülnek különböző víziók – ide tartozik a fordított rajtrácsos kvalifikációs verseny ötlete is, amely többek között a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton, valamint Sebastian Vettel tetszését sem nyerte el.

„Nem igazán tudom, mit mondjak” – árulta el Hamilton. „Azok az emberek, akik ezt kezdeményeztek, azt sem tudják, miket beszélnek…”

Vettel ennél sokkal csípősebb véleményt alkotott a témában. „Őszinte leszek: szerintem ez egy baromság” – mondta a ferraris. „Úgy gondolom, mindnyájan tudjuk, hogy ha javítani akarunk a dolgokon, akkor nyilvánvalóan azon kell dolgoznunk, hogy összehozzuk a mezőnyt. Jobb versenyekre van szükségünk, ez csak egy tapasz lenne a problémára.”

„Nem tudom, melyik agytröszt ötlete volt ez, de ez minden, csak megoldás nem. Teljesen rossz még a megközelítés is” – tette hozzá.

Vettel, Hamilton: Baromság a fordított rajtrács 1

Osztotta Hamilton és Vettel véleményét a Szingapúri Nagydíjon a pole-ból induló Charles Leclerc is – igaz, a monacói sokkal szofisztikáltabban fejezte ki magát. „Nem lennék boldog” – felelte a felvetésre. „Boldogabb vagyok azzal, hogy holnap az élről rajtolhatok, de egyébként sem gondolom azt, hogy ez jelentené a megoldást az F1-nek.”

„A legjobbnak kell nyernie és rajtolnia a legjobb helyről, nem pedig fordítva. Szerintem nem ez lenne a helyes út” – zárta gondolatait a fiatal versenyző.