Szerencséje volt az Alfa Romeo csapatának, hogy a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén ment el náluk az áram. A versenyhétvége legnagyobb részében ugyanis villanyfényes körülmények között gurulnak pályára az autók, így legalább nem kellett vakoskodniuk a garázsban.

A nem várt hiba azonban így is érzékenyen érintette a csapat pilótáit. Kimi Räikkönen elmondása szerint közel egy órát veszítettek a többiekkel szemben a tapasztalatszerzésben. “Nem tudom, mi történt pontosan” – árulta el a Jégember. “Elment az áram a garázsban, így minden lekapcsolt. Semmit sem tudtunk emiatt csinálni.”

“Rengeteg idő elment, mire rájöttek a hibára és újraindult minden. Sajnos nem futottunk emiatt sok kört, de ez van” – mondta a finn, aki az első edzést a 14. helyen zárta. “Folyamatosan próbálunk javulni. Természetesen bőven van dolgunk, de bízunk abban, hogy holnapra minden összeáll majd” – utalt az időmérőre 2007 világbajnoka.

Az áramkimaradás talán még érzékenyebben érintette az aszfaltcsíkról semmilyen tapasztalattal nem rendelkező Antonio Giovinazzit. “Nem ez volt a legkönnyebb napom, főleg úgy, hogy rengeteg időt veszítettünk az első edzésen. Végül a második edzésen jól végeztük el a feladatainkat.”

“Ahogy vártam, az autóban kemény körülmények uralkodtak. Éreztem a magas páratartalmat, főleg a második gyakorlás alatt. Egy igazi utcai pálya ez, eléggé hepehupás. Néhány helyen alig van tapadás, de ez egyre jobb lett az idő előrehaladtával” – értékelt az olasz.

Kövesd Facebbok-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!