Robert Kubica hatalmas dolgot ért el azzal, hogy jobb kezét és karját megnyomorító 2011-es ralibalesete után 2019-re vissza tudta küzdeni magát a Forma-1-es rajtrácsra a Williamsnél, de a 34 éves lengyel a hétvégéken már nem bizonyult elég jónak, újonc csapattársa, George Russell szinte kivétel nélkül előtte járt.

Már jó ideje világos volt, mostantól viszont hivatalos is: a tesztpilótaként eltöltött tavalyi és a versenyzőként lehúzott idei év után Kubica távozik a Williamstől, jelentette be a csapat a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtónapján – udvariasan a lengyel döntéseként tálalták a dolgot.

“Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az elmúlt két évért, és azért, hogy lehetővé tették a Forma-1-es visszatérésemet. Nagyon élveztem a csapatnál eltöltött időt, mind tartalékos és tesztpilótaként, mind idén, versenyzőként, de úgy érzem, eljött az idő, hogy újabb fejezetet kezdjek a karrieremben” – mondta a lengyel.

A csapatfőnök Claire Williams így búcsúztatta Kubicát:

“Szeretnék köszönetet mondani Robertnek a kemény munkáért, és tisztelettel elfogadom a döntését, hogy 2019 végén távozik tőlünk. Robert tesztpilótaként és versenyzőként is a csapat fontos tagja volt. Köszönetet mondunk neki az elmúlt két, nehéz idényben nyújtott erőfeszítéseiért, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve!”

A Williams jelezte, hogy a 2020-as felállást később jelentik be, de szinte biztosra vehető, hogy Russell mellé a jelenlegi tesztpilótát, az igen jó pénzügyi háttérrel rendelkező kanadai Forma-2-es versenyző Nicholas Latifit ültetik majd.

Kubicát a napokban a Német Túraautó-bajnoksággal és a Racing Pointtal is hírbe hozták.