Igazi tündérmese volt, hogy 2011-es ralis horrorbalesete után Robert Kubicának sikerült visszakapaszkodnia az F1-es rajtrácsra, de a visszatérés nem alakulat valami jól, hiába pocsék az idei Williams, újonc csapattársa, George Russell így is rendre nagy különbséggel veri a 34 éves lengyelt.

Mivel a Williamsnél a pénzes tartalékos, a Forma-2-es versenyző Nicholas Lafiti ugrásra készen várja az F1-es lehetőséget, Kubicának szinte biztosan mennie kell az év végén, máshol kell majd állást találnia.

“Úgy gondolom, hogy világos elképzelésem van arról, mi lehetséges a jövő évben és mi nem, és hogy én magam mit szeretnék csinálni. Előbb vagy utóbb megszületik néhány döntés, aztán azokból következnek majd más dolgok azt illetően, hogy én mit fogok csinálni a jövő évben” – mondta nemrég.

Nagyon úgy tűnik, hogy Kubica a Német Túraautó-bajnokság felé orientálódik, az Audinál elismerték, hogy tárgyaltak is a menedzsmentjével.

“Mindenképp érdekes versenyző, úgy általában a DTM számára is” – mondta Kubicáról az Audi-főnök Dieter Gass. “Én személyesen nem beszéltem vele, a menedzsmentjével viszont igen.”

“Láthatjuk, hogy növekszik az érdeklődés a DTM iránt még olyan kategóriákból is, amelyek elvileg a DTM felett vannak, ami szerintem önmagában is nagyon jó jel” – tette hozzá.

Kubica egyetlen F1-es győzelmét a BMW színeiben szerezte 2008-ban, így a bajor márka is lehetőséget jelenthet.

“A Robertnek van közös múltja a BMW-vel. Mi pedig mindig tartjuk a kapcsolatot vele. De szerintem ez így normális, viszont nem arról van szó mindig, hogy jövőre jössz-e hozzánk versenyezni” – nyilatkozta a BMW főnöke, Jens Marquardt.