Csúnyán leszerepelt a tifosi előtt Sebastian Vettel. A Ferrari németje a negyedik helyről rajtolhatott a 2019-es Forma-1-es Olasz Nagydíjon, ám még pontot sem szerzett, miután az Ascari-sikánban megforgott, és lecsúszott a pályáról. A négyszeres világbajnok nem figyelt oda a visszatérésnél, így koccant is az őt már elkerülni nem tudó Lance Stroll-lal. Ez teljesen tönkretette a versenyét, ráadásul a veszélyes manőver miatt 10 másodperces stop and go-büntetést kapott.

“Nem lehetek elégedett a mai napommal” – mondta Vettel a leintést követően. “Jól rajtoltam, elveszítettem a pozíciót, de vissza is vettem és felzárkóztam az előttem haladókra” – utalt a Nico Hülkenberggel lezajló helycserékre.

“Elvesztettem az autó hátulját, ennyi a egész. Innentől a versenynek annyi volt. Küszködtem az autó irányba állításával, és nem láttam őt” – utalt Strollra, akivel összeértek. A kanadai egyébként jó helyen haladt addig, de végül pontot sem szerzett.

A némettől megkérdezték, hogy még mindig szereti-e a Forma-1-et, amire őszintén válaszolt. “Még mindig szeretem, amit csinálok. Azonban nem lehetek boldog, amikor tudom, hogy jól is mehetnék, de nem teljesítek jól.”

Vettelnek a versenybírák három büntetőpontot is kiosztottak a leintést követően, ezzel az elmúlt 12 hónapban már 9-nél jár. Ha összegyűlik egy tucat, automatikusan eltiltják egy futamtól a pilótát. A németnek a következő három versenyen nagyon figyelnie kell, ugyanis október 19-én évülnek majd el a korábban bezsebelt büntetései.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!