Egy héttel a belgiumi sikere után a Forma-1-es Olasz Nagydíjon is győzni tudott Charles Leclerc, aminek köszönhetően a Ferrari 2010 és Fernando Alonso akkori sikere óta először ünnepelhetett elsőséget hazai közönsége előtt. Az immár két nagydíjgyőzelmet is jegyző monacói mögött Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mercedeses duója ért célba. A dobogósokat az egykori Forma-1-es pilóta, Martin Brundle interjúvolta meg.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): „Micsoda verseny! Még sosem voltam ennyire fáradt. Első lettem, és nagyon örülök neki. Ügyelnem kellett a hibákra, de végül semmi sem tudott megfosztani ma az első helytől.”

Valtteri Bottas, Mercedes (2.): „Azt gondolom, jó volt a stratégiánk, egészen sokáig el tudtuk nyújtani az első etapot, majd egészen közül voltunk a végén. De teljesen kipurcantam, esélyem nem volt előzni. Mindig, amikor közel értem, blokkolt az autó eleje a leszorítóerő hiánya miatt, ráadásul nagyon gyors volt a Ferrari az egyenesekben. Megpróbáltam, de a mai napban ennyi volt.”

Lewis Hamilton, Mercedes (3.): „Nagyszerű munkát végzett Charles, pedig komoly nyomást helyeztünk rá Valtterivel. A gumijaim azonban nem bírták, mert hiába kerültünk közel, előzni nem tudtunk. Ennek ellenére értékes pontokat szereztünk, így még jobban meglógtunk a Ferrari elől a konstruktőri összetettben, és ez az, ami igazán számít. Minden egyes versenyen próbálok jobb lenni. Még van hova fejlődnöm a beállításaimmal is, de ettől függetlenül ez egy remek futam volt.”