2018-ban a Forma-1 leggyorsabb átlagsebességű körével repült a pole-pozícióba Kimi Räikkönen, idén azonban az időmérő utolsó szakaszában összetörte autóját a finn a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérőjén. 2007 világbajnoka a Parabolicában vesztette el a kontrollt, és háttal vágódott a gumifalba.

“Megfizettem a hibám árát. Kár érte, ugyanis a kocsi jól viselkedett” – árulta el a finn. “Nagyon összetört a kocsi, meglátjuk, mit tudunk így a helyzetből kihozni. Azonban bízom abban, hogy az időjárás segíteni fog, és a változó körülmények között jó eredményt érhetünk el.”

Räikkönen autótörése miatt csak a 10. pozíciót szerezte meg az időmérőn, de a baleset miatt váltócserére szorul, mely egy öt rajthelyes büntetést von maga után.

Frissítés: Räikkönen csak a bbokszutcából kezdheti az Olasz Nagydíjat, a finn autójában motort is cserélt a csapat.

A kvalifikáció másik piros zászlós periódusát előidéző Sergio Perez is a mezőny végére kerül, miután a helyosztón tönkrement alatta a Mercedes erőforrása. Belgiumban a legújabb fejlesztésű motor adta meg magát a Racing Pointban, ezt a verziót a mexikói már a Kanadai Nagydíj óta használta.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!