Megszerezte első sikerét a 2019-es szezonban a Ferrari, Charles Leclerc nyerte a Belga Nagydíjat a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt – a monacói pilóta a győzelmét a szombaton tragikus körülmények között elhunyt Anthoine Hubert-nek ajánlotta. A futam utáni interjúkat a korábbi Forma-1-es versenyző, a manapság televíziós szakértőként tevékenykedő David Coulthard készítette.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): „Ez egy nehéz verseny volt, a végén pedig már küszködtünk a gumikkal is. Sokkal elégedetttebb vagyok a teljesítményemmel, mint voltam a Hungaroringen, jobban kezeltem a gumikat. Teljesítmény szempontjából ez egy jó hétvége volt, a pole-ból meglett az első győzelmem; elégedett vagyok. Egyrészt ezzel egy gyermekkori álmom vált valóra, ugyanakkor a tegnapi történések miatt ez egy nagyon kemény hétvége volt. Elveszítettük egy barátunkat, és ez nagyon nehézzé tette a helyzetet, így neki szeretném ajánlani a győzelmemet. Együtt nőttünk fel Anthoine-nal, egyszerre teljesítettük az első versenyünket, amikor hétéves voltam. Igazán kár azért, ami tegnap történt. Ennek tudatában nem tudom teljesen élvezni az első győzelmemet, az emléke örökké bennem fog élni.”

Lewis Hamilton, Mercedes (2.): „Mindent beleadtam, a közönség is remek volt. Ennyien talán még sosem látogattak ki ide. Nehéz versenyünk volt ma, és úgy gondolom, hogy a Ferrarik túlságosan gyorsak voltak az egyenesekben, nehéz volt tartani velük az iramot. Normál esetben a 44-es a szerencseszámom, de ma talán szükségem lett volna még néhány körre. Gratulálok Charles-nak, ez a győzelem egész évben váratott magára, így nagyon örülök neki.”

Valtteri Bottas, Mercedes (3.): „Érzésem szerint rendben volt a versenytempóm, a várakozásainknak megfelelő, de a Ferrari egész hétvégén előttünk volt, és főként az egyenesekben bizonyultak nagyon gyorsnak. Esélyem sem volt ezúttal, de próbáltam keményen nyomni, amennyire csak tudtam. Az év utolsó néhány futamán előnyünkre válik majd, hogy óvtuk a motort és a sebességváltót.”