Tizenhárom hétvégének kellett eltelnie ahhoz, hogy sikerüljön a Ferrarinak az áttörés, és nyerjen egy Forma-1-es futamot 2019-ben. Charles Leclerc kiváló teljesítményével pályafutása első győzelmét aratta a Belga Nagydíjon, maga mögött tartva a Mercedes duóját, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast.

A győzelemben fontos szerepet játszott Sebastian Vettel is, aki egy ideig maga mögött tartotta a jobb állapotú gumikon támadó Hamiltont, és amikor kellett, készségesen elengedte maga mellett csapattársát. A német így végül csak a negyedik lett, ami vegyes érzéseket keltett Mattia Binotto csapatfőnökben.

“Kétségtelen, hogy örülünk Charles első győzelmének” – mondta a leintést követően a csapatfőnök. “Jól teljesített, az elejétől a végéig keményen nyomta. Remekül vezetett a hétvége során is, és szerintem fontos volt számára az is, hogy Anthoine miatt nyerjen” – utalt a szombati tragikus balesetre az olasz. “Nagyon eltökélt volt. Volt néhány lehetősége idén győzelmet aratni, de valami mindig közbejött. Így Spában nem éppen a legjobb alkalom volt a mostani, de fontos volt.”

“Hamilton nagyon gyors volt az utolsó körben és tudtuk, hogy támadni fog. Fontos volt, hogy tartsuk a távolságot, és szerencsések vagyunk, hogy csak 44 körös volt a verseny. Ez Charles első győzelme, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó” – tette hozzá Binotto.

A csapatfőnök Vettel futamáról is beszélt. “Sebastiant fel kellett használnunk, hogy a Mercedesekkel szemben védjük a helyet, Hamiltonék ugyanis készen álltak a kerékcserére. Nem volt választási lehetőségünk, és azt kell mondanom, Sebastian jó szolgálatot tett ma. Biztosan lesznek még neki is lehetőségei a jövőben” – tekintett előre.