Ugyan a Red Bull vezetése sokáig azt állította, hogy a küszködő Pierre Gasly biztosan marad az év végéig a nagycsapatnál, a nyári szünetben mégis pilótát cseréltek, a franciát visszaküldték a Toro Rossóhoz, Max Verstappen mellé pedig az idén bemutatkozott újoncot, Alexander Albont ültették.

Gasly a Belga Nagydíj beharangozójában feltűnően kerülte a lefokozás témáját, a francia fogadkozik, hogy a lehető legtöbb pontot hozza majd a Red Bull kisebbik csapatának.

“A nyári szünetnek vége, én pedig visszatértem az olasz családomhoz az idény második felére, örülök, hogy újra a Toro Rossóval dolgozhatok. Az elmúlt pár hétben edzettem és pihentem, hogy készen álljak és mindent beleadhassak a hátralévő kilenc futamon” – kezdte.

“A szünet lehetőséget adott, hogy átgondoljam az idényem első felét, de most már csakis a továbbiakra koncentrálok. Ezen a héten szorgosan készültünk a folytatásra, jártam a gyárban, találkoztam a mérnökeimmel, elkészült az ülésem is.”

“Nagyon jó lesz újra versenyezni, főleg hogy a kedvenc pályám következik, Spa. Nagyon szeretem a pályát és korábban jó versenyeim is voltak ott. Ott nyertem az első formaautós futamomat a Forma-4-ben, 2016-ban pedig a GP2-es főfutamot is megnyertem.”

“Mostantól arra koncentrálok, hogy kihozzam a maximumot az autóból a Toro Rossónál, mindent beleadok majd, hogy a lehető legtöbb pontot hozzam a csapatnak az idény végéig, hogy megőrizhessük a pozíciónkat a bajnokságban” – ígérte.