Bár a Red Bull fejesei hónapokig azt mondogatták, hogy a gyenge teljesítménye ellenére Pierre Gasly kitölti az évet a nagycsapatnál, a nyári szünet alatt mégis bejelentették, hogy a franciát lefokozzák, a Toro Rossóhoz kerül vissza, helyére pedig a kiscsapatnál idén bemutatkozott újoncot, a brit-thai Alexander Albont ültetik.

A 23 éves pilóta a hévégi Belga Nagydíjon abba az autóba ülhet, amellyel Max Verstappen idén már két – kis híján három – futamot nyert, de nem számít arra, hogy a hollandhoz hasonlóan rögtön győzelemmel mutatkozik be a Red Bull Racingnél.

“Nem sok pilótának adatik meg a lehetőség, hogy a pályafutása ennyire korai szakaszában győzelemre alkalmas autóba ülhessen, szóval hatalmas lehetőség számomra a Red Bull-os ülés. Nagy lépés, nagy különbség, a központ pedig sokkal közelebb van az otthonomhoz, ami kényelmes” – mondta a spái hétvége előtt.

“Tudjuk, hogy mire képes az autó, láthattuk, Max miket tudott elérni vele idén. Kíváncsi vagyok, milyen ahhoz képest, amihez szoktam, ugyanakkor tudom, hogy ezen a hétvégén ülök majd először ebben az autóban, versenyzőként is fejlődök még, szóval sokat javulhatok még.”

“Tudom, hogy az egyik fő különbség a rám irányuló figyelem lesz, de igyekszem két lábbal állni a földön. Csakis a saját munkámra koncentrálok majd Spában. Nagyon figyelek majd, igyekszem tanulni.”

A Forma-2-ben tavaly a 3. helyen záró Albon eddig 12 F1-es futamon indult, öt alkalommal volt pontszerző.