A Mercedes két versenyző közül választja ki, hogy ki lesz Lewis Hamilton 2020-as csapattársa, Toto Wolffnak Valtteri Bottas és Esteban Ocon közül kell választania.

Jacques Villeneuve szerint a Mercedesnek ezen nem is kell túl sokat gondolkoznia, Ocon még nem bizonyított eleget a Forma-1-ben, kockázatos lenne bedobni a mélyvízbe.

Ha a Mercedes valóban Bottast választja, Ocon a Renault-nál vagy a Haasnál is kiköthet, az amerikai csapat ráadásul kifejezetten szeretné megkaparintani a franciát.

“Akinek kevesebb veszítenivalója van, bátran vállalhat nagyobb kockázatot” – indokolta Günther Steiner csapatfőnök, hogy Oconnak miért kellene elfogadnia a Haas ajánlatát.

“Ocon nagyon jó volt az utolsó éveiben, amikor versenyzett, nagyszerű munkát végzett. Danyiil Kvjat is kihagyott egy évet, aztán visszatért, és most nagyon erős.”

Steiner arról is beszélt, hogy noha voltak gondok a versenyzőivel idén, “nem lenne értelme” szezon közben végrehajtani egy pilótacserét.

Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök korábban többször világossá tette, hogy bárhova elengedik Ocont, ha a Mercedesnél nem tud lehetőséget kapni jövőre.