Az már lényegében eldőlt, hogy a Mercedes két pilóta közül választja ki (vagy már ki is választotta) Lewis Hamilton 2020-as csapattársát. Valtteri Bottas vagy Esteban Ocon – csak ennyi a kérdés, Jacques Villeneuve szerint azonban a csapat számára nagyon kockázatos lenne a francia előléptetése.

A kanadai világbajnok szerint Bottas idei teljesítménye alapján nincs ok a változtatásra. “A Mercedesnek Bottasszal kellene folytatnia, miért változtatnának?” – tette fel a költői kérdést Villeneuve.

“Hányszor is arattak kettős győzelmet idén? Bottas ráadásul sokszor gyorsabb Hamiltonnál. Ha fél másodperccel lassabb lenne Lewisnál minden versenyen, mint tavaly, akkor oké, mehetne a csere. De idén nem ez a helyzet.”

Ocon utoljára 2018-ban versenyzett a Forma-1-ben, Lance Stroll érkezése miatt azonban távoznia kellett (az akkor még) Force Indiától. Villeneuve szerint Ocon egyelőre nem mutatott eleget.

“Ocon még nem bizonyított igazán. Nem tudom, valójában mennyire jó, és nem is vállalnám be ezt a kockázatot.”

Ha a Mercedes egyelőre nem szavaz neki bizalmat, Oconnak valószínűleg akkor is lesz helye a jövő évi rajtrácson. A Renault-nál nagyon jó esélyei vannak a franciának, de akár még a Haashoz is kerülhet.