Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj után önkritikusan ötösre értékelte első féléves teljesítményét – tízes skálán. A négyszeres bajnok úgy érzi, többet is kihozhatott volna az év elejéből, csapata azonban messze nem olyan kritikus Vettel teljesítményével kapcsolatban, mint a média.

Vettel az utóbbi hónapokban egyfajta céltábla lett főleg a brit sajtóban, méltatlanul sok olyan cikk jelent meg, ami a németet rossz, míg csapattársát, Charles Leclerc-t feltétlenül jó fényben akarta feltüntetni. A brit sajtóból indultak a Vettel visszavonulásával kapcsolatos pletykák is, amelyeket hiába cáfolt állandóan, újabb és újabb híreket írtak róla.

“Seb mindig erős a versenyeken” – értékelte Vettel teljesítményét Mattia Binotto csapatfőnök. “Pontosan tudja, hogy a versenytempójából előnyt kell kovácsolnia vasárnaponként. Szóval ebből a szempontból nem szerencsések az olyan hibák, mint amilyet Silverstone-ban követett el.”

“Ettől eltekintve nagyon elégedett vagyok vele: tapasztalt, és pontosan tudja, hogyan kezelje a gumikat. Ez abszolút az erőssége, és nagyon jól teljesít ezen a területen.”

“Arra számítok, hogy erős teljesítménnyel fejezi be a szezont, és jobb eredményeket ér el, mint az év elején.”