A 34. Magyar Nagydíjjal lezárult a 2019-es Forma-1-es szezon első fele, a verseny után a három dobogóst, Lewis Hamiltont, Max Verstappent és Sebastian Vettelt arra kérték, hogy tízes skálán pontozással értékeljék az eddigi teljesítményüket.

“Öt – nem vagyok elégedett az idényem első felével” – mondta az idén még nyeretlen Vettel. “Úgy gondolom, hogy küszködtem néha, nem igazán éreztem rá az autóra. Sok mindennel próbálkoztunk már, szóval ez van.”

A mercedeses címvédő, Lewis Hamilton nyolc futamot nyert, egészséges előnnyel vezeti a bajnokságot, de nem érzi tökéletesnek az eddigieket:

“8,8-8,9-et adnék magamnak. Az előző futam (az esős-kelős Német Nagydíj – a szerk.) nélkül egy kicsit magasabb lenne. De szerintem úgy is jó, ha egy kicsit alulértékeli magát az ember, így fejlődhet még tovább.”

A Red Bull-Hondával az eddigi összes, 15 futamon a top5-ben záró, két futamgyőzelmet szerző Verstappen előbb azt mondta, nem szeretné önmagát pontozni, de aztán “szerényen” 9,9-re értékelte az eddigi teljesítményét:

“De nem szeretek osztályozni, mert az a sulira emlékeztet, ami nem is volt olyan régen” – jegyezte meg az F1-ben ötödik évét töltő, de még mindig csak 21 éves holland.

F1: Vettel ötöst adott magának – tízes skálán 1