Annak ellenére, hogy eső és komolyabb baleset nélkül zajlott le a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj, a nézők újabb izgalmas versenyt élvezhettek, hiszen a futamon a végig kemény küzdelem folyt a győzelemért a pole-ból rajtoló, egy kiállással végigmenő Red Bull-os Max Verstappen és a Mercedes címvédője, a két kiállással végül óriási hajrázó és diadalmaskodó Lewis Hamilton között.

A futam után az F1-ből tavaly év végén távozott kétszeres világbajnok Fernando Alonso is gratulált a Twitteren.

“Bravó Lewis Hamilton és Max Verstappen! 70 körön keresztül végig nyomtátok. Több mint egyperces előny a harmadikhoz képest, majdnem másfél kör az ötödikhez viszonyítva. Mindketten lenyűgözőek voltatok. Köszi a műsort!” – írta.

Alonso üzenetéről és arról, hogy szívesen látnák-e a spanyolt, a dobogósok későbbi, “leülős” sajtótájékoztatóján megkérdezték a pilótákat is, Hamilton és Verstappen végül csipkelődve arról vitázott, melyikük csapatánál találhatna helyet.

Hamilton: Nos, először is frankó, hogy ilyen támogató! Nemrég néztem a korábbi évek rajtjait, hogy a renault-s időkben milyeneket rajtolt… Nem is tudom, hány éves most Fernando, de mindig is nagyszerű versenyző lesz. Ha jó ülést talál, bármikor visszatérhet, hogy velünk csatázzon. De nekem mindegy, én készen állok bárki ellen küzdeni.

Verstappen: Kicsit sajnálom, hogy én sosem csatázhattam vele az F1-ben.

Hamilton: Jó csapattársad lehetne…

Verstappen: Nem is tudom, neked van tapasztalatod erről…

Vettel: Arra nem szívesen emlékszik (Hamilton)!

Hamilton: Na, beszélj Christiannal (Horner, Red Bull-főnök)!

Verstappen: Hát…

Vettel: Én nem bánnám, ha visszajönne. Szerintem engem sosem kedvelt, nem tudom miért. De nem zavarna, tisztelem, amit elért, amit a pályán nyújtott. Felőlem jöhetne!

Verstappen: Lehet, hogy közösségimédia-felelős (Alonso, ezért nem kedveli Vettelt – a szerk.). Velemi mindig rendes volt, és tetszik, hogy most máshol keresi a kihívásokat, mert imádja a versenyzést és nyerni akar. Jó ezt látni.

Hamilton: Az kell, hogy az F1-ben a legjobb versenyzők üljenek a legjobb autókban, és van még legalább egy szabad ülés győzni képes autóval, Fernando is képes győzni, szóval nem lenne rossz! – utalt az angol a Red Bullnál gyengén teljesítő Pierre Gasly helyére.

Verstappen: Talán beszélhetne Totóval (Wolff, Mercedes-főnök)! – szúrt vissza a holland Valtteri Bottas pozíciójára célozva.

Hamilton: Valtteri nagyszerű, Valtteri futamokat nyert. Szerintem nálatok van szabad ülés…

Verstappen: Te mondtad, nem én!