Noha Christian Horner elmondása szerint nem várható, hogy a 2019-es Forma-1-es szezon hátralévő részében lecserélik a csapattárs Max Verstappentől jelentősen elmaradó Pierre Gasly-t, arra szinte mérget vehetünk, hogy 2020-ban már nem a francia fog a holland mellett ülni a másik Red Bull-Hondában.

A pótlás minden valószínűséggel a Toro Rossótól érkezne. Az újonc Alexander Albon idei teljesítménye meggyőzőnek tűnik, és tartja a lépést a csapattárs Danyiil Kvjattal, aki hockenheimi dobogójával azért megmutatta, hogy nem véletlenül erősítette korábban a nagyobbik energiaitalos istállót is.

Ha kettejük közül bármelyiküket is előléptetik, a Toro Rossónál felszabadul egy ülés. A Red Bull korábban erős volt utánpótlás-versenyzők terén, azonban az utóbbi években igencsak elfogytak a tehetségek. Ennek ellenére így is lenne jelentkező a faenzaiak autójára.

A Sky Italia értesülései szerint a jelenleg a Forma-2 mezőnyét erősítő Luca Ghiotto eséllyel pályázik a Toro Rosso-ülésre, a bajnokság negyedik helyén álló olasz a tévések információi szerint Helmut Marko elárulta, a pilóta ott van a lehetséges jelöltek között.

F1: Olasz és japán versenyzőt szemelt ki a Red Bull? 1

Ghiotto a dobogó tetején ünnepli második helyét a vasárnapi F2-es verseny után Ausztriában

Indokolt a többes szám, ugyanis van egy másik, talán még erősebb jelentkező Forma-1-es ülésre. A motorszállító Honda ugyanis szívesen látna egy japán versenyzőt a száguldó cirkuszban, és ők a 31 éves Naoki Yamamotót ültetnék be szívük szerint. A pilótának még nincs F1-es tapasztalata, de a tervek szerint a szezon hátralevő részében valamelyik szabadedzésen – valószínűleg Japánban – beültetnék – a Toro Rossóba.

F1: Olasz és japán versenyzőt szemelt ki a Red Bull? 2

Yamamoto, noha nem tartozik a legfiatalabb versenyzők közé, korántsem ügyetlen. Tavaly megnyerte ugyanis a japán Super Formula-sorozatot, mely a szakértők szerint az összes formaautós sorozat közül a leginkább hasonlít a Forma-1-re. Emellett a 2009-es világbajnok Jenson Button csapattársaként szintén győzött a japán Super GT-ben, így akár tőle is tud néhány tanácsot kérni ezen a téren.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb Forma-1-es hírekről!