Az elmúlt egy évben hatalmas változáson ment keresztül Max Verstappen. A Red Bull hollandja látszólag levetkőzte a korábbi hevesebb vérmérsékletű énjét, és ez az eredményin is meglátszódik. Az utóbbi időkben a hétszeres futamgyőztes teljesítményét egyre többen hasonlítják Lewis Hamiltonéhoz, aki szívesen látná csapattársaként a fiatal versenyzőt.

A összevetésre Verstappen is reagált, közben egy kicsit odaszúrva Hamiltonnak is. “Számos jó pilóta van a mezőnyben, aki képes lenne öt bajnoki címet nyerni.”

“Elismerem Lewis érdemeit, de a csapatnak is jónak kell lennie ahhoz, majd a csapattársadat is le kell győznöd. Ha mindez megvan, a győzelmek gyorsan szaporodnak majd” – tette hozzá a holland.

Verstappen megemlítette a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is, aki előtt rengeteg lehetőség volt, ám sokszor rosszul választott csapatot. “Talán nyolc-kilenc vb-címet is nyerhetett volna, kitűnő versenyző volt. Jelenleg 3-4 ilyen képességű pilóta van az F1-ben” – mondta, de nem árulta el, kikre gondolt.

A két versenyzőt nem valószínű, hogy egyhamar ugyanabban a csapatban látjuk. A Red Bull ragaszkodik Verstappenhez, és a holland is jól érzi magát az energiaitalosoknál. “Szeretnék a Red Bull-lal több bajnoki címet nyerni, és hiszek abban, hogy ez sikerülni is fog.”

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb Forma-1-es hírekről!