A Forma-1-et jelenleg talán legjobban lázban tartó kérdés, hogy mi lesz Max Verstappennel jövőre. Marad a Red Bullnál, esetleg a szerződésében szereplő záradékot kihasználva távozik? Ha igen, hova? Mi áll egyáltalán a záradékban?

Sok a nyitott kérdés, a Red Bull vezetői mindenesetre magabiztosak: a csapat úgy érzi, hogy az utolsó három futamon aratott két győzelem elegendő ahhoz, hogy Verstappen ne menjen sehova.

“Max nyerni akar, szóval amikor nyer, nagyon elégedett és boldog” – fogalmazott Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Hungaroringen. “Látja a fejlődést, ami a szeme előtt zajlik, az alapján, ahogy kinéznek a dolgok, maradnia kell velünk.”

A csapatfőnök Christian Horner sem számít Verstappen távozására. “Max nagyon jól érzi magát a csapatban, mi nagyon örülünk, hogy nálunk vezet, minden más lényegében érdektelen” – mondta Horner.

“Nem gondolom, hogy Max jövőre távozik. Látnunk kell majd, mennyit fejlődik a Honda, és mi mit tudunk elérni a kasztnival” – folytatta Marko. “Jó úton járunk, és egyre versenyképesebbek vagyunk.”

Marko szerint Verstappen a csapat történetének “egyik legérettebb, egyben leggyorsabb versenyzője”, vagyis a Red Bull Sebastian Vettelnél is gyorsabbnak tartja. Lewis Hamiltonnak nem lenne kifogása az ellen, hogy Verstappen a csapattársa legyen.