A 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjének egyik legnagyobb teljesítményét nyújtotta George Russell, a Williams versenyzője. A Forma-2 tavalyi bajnoka parádézott a hungaroringi időmérőn, és a mezőny leggyengébb autójával majdnem kiharcolta a továbbjutást.

A csapattársánál, Robert Kubicánál végül 1,3 másodperccel gyorsabb Russell csak fél tizedmásodperc híján maradt le a továbbjutást jelentő 15. helyről: a brit a 16. lett, megelőzve a Racing Point két versenyzőjét, Lance Strollt és Sergio Perezt, aki a szintén kieső renault-s Daniel Ricciardóval kakaskodott a pályán.

“Hihetetlen! Úgy érezzük, hogy tényleg sikerült előrelépnünk ezen a hétvégén. Németországba vittünk egy komoly frissítési csomagot, melyet akkor nem igazán sikerült beállítani. Ezen a héten sokkal jobban értjük a gumik működését, mint eddig, és az autó életre kelt. A kocsi nélkül erre nem lettem volna képes, olyan, mintha egy pole-kört futottam volna! Hihetetlen, ha azt nézzük, hogy általában 1,5 másodpercre vagyunk a Q2-től!” – mondta Russell, miután kiszállt autójából.

A fiatal versenyző örömmel várja a vasárnapi futamot. “Ez volt ma a maximum, amit kihozhattam az egészből. Nem számítok arra, hogy ennél előrébb leszünk, de ettől függetlenül a szünetre jó hangulatban megyünk el.”