A 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj Max Verstappen idei második győzelmével zárult. A holland Red Bull-pilóta – aki hetedjére állhatott fel a dobogó legfelső fokára pályafutása során – mögött az utolsó helyről felzárkózó Sebastian Vettel futott be a Ferrarival, míg a harmadik helyet Danyiil Kvjat csípte el. Az orosz először zárt a legjobb három között a 2016-os Kínai Nagydíj óta, egyébként meg harmadjára – a Toro Rossót még régebben láthattuk a legjobbak között utoljára, egészen pontosan a 2008-as Olasz Nagydíjon, amit az akkor a karrierje elején járó Vettel nyert.

A dobogós versenyzőkkel a leintést követően a manapság televíziós szakértőként tevékenykedő korábbi Forma-1-es versenyző, Martin Brundle készített interjút.

Max Verstappen, Red Bull (1.): „Elképesztő érzés, hogy nyerhettem. Eléggé nehéz futamon vagyunk túl, nem volt egyszerű jó döntéseket hozni, összeszedettnek kellett maradni. Csináltam egy szép 360 fokos megforgást, élveztem. A mai futam arról szólt, hogy a lehető legkevesebb hibát kövessük el. Sokat tanultam az előző évekből, nagyon örülök ennek az eredménynek.”

Sebastian Vettel, Ferrari (2.): „Hosszú futam volt, néhány pontján úgy tűnt, talán sosem lesz vége. Mókás volt, de a körülmények miatt kemény is, ebből adódóan nehéz volt kiolvasni, hogy mi a legokosabb lépés. Egy ideig nem gondoltam, hogy problémám van, de a verseny elején nem tudtam tartani a ritmust a köztes esős gumikon. Végül jó versenyünk volt, sokáig tartott, nem is tudom, hogy össze tudnám-e foglalni az egészet. Maxnak gratulálok a győzelemhez, nagyon jól versenyzett. Az utolsó biztonsági autós fázis előtt gyors voltam, jól időzítettünk. A többiek óvatosak voltak az 1-es kanyarban, én pedig a DRS segítségével előzni tudtam a hátsó egyenesben.”

Danyiil Kvjat, Toro Rosso (3.): „Hihetetlen, hogy újra dobogóra állhatok, ahogyan az is, hogy ezt a Toro Rossóval tehettem meg. Rendkívül boldog vagyok. Horrorfilm volt egy kis fekete humorral. Többször is azt hittem, hogy elszállt a futamom, de elképesztő volt az egész. Olyan, akár egy hullámvasút – mint a pályafutásom.”