A hetedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását Daniel Ricciardo a 2019-es Forma-1-es Brit Nagydíjon. A Renault ausztrálja az egész hétvégén erősnek tűnt, ellenben a két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjjal, ahol szenvedtek a franciák autói.

“Remek volt!” – értékelte először röviden az eseményeket Ricciardo. “Jó érzés a hetedik helyen lenni. A köröm igazából egy kissé semmilyen volt, egy pár kanyart jobban is bevehettem volna. Nem volt tehát tökéletes, de amikor elmondták, hogy hetedik lettem, persze örültem.”

Az ausztrál reálisan látja az esélyeit a nagycsapatokkal szemben, de azért nem fog megijedni, ha jobban kapja el a rajtot, mint egykori csapattársa, a váratlanul gyengébben teljesítő Sebastian Vettel. “A tiszta oldalról rajtolok, így talán lesz esélyem Vettel ellen. Gasly – nem tudom, hogy milyen lesz az elindulása, de meglátjuk, hogy alakul. Amint a verseny kicsit lenyugszik, szerintem a hetedik helyért fogunk meccselni” – tekintett előre a Renault versenyzője.

Kérdéses, hogy a franciák az időmérős tempót át tudják-e menteni a versenyre. A hűvös időjárás a szezon korábbi részében nem kedvezett a gumikezelésüknek, ám talán most más lesz a helyzet.