Még a két Red Bull is megelőzte, így csak a hatodik rajthelyet szerezte meg a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén Sebastian Vettel, miközben csapattársa, Charles Leclerc a harmadik lett, éppen csak elmaradva a Mercedes duójától.

Érdekesség, hogy ez már zsinórban a harmadik alkalom, amikor a német gyengébben zárt egy időmérő edzést. Franciaországban csak a hetedik helyen végzett, míg két héttel ezelőtt, a Red Bull Ringen önhibáján kívül ugyan – egy, a motorhoz kapcsolódó légnyomás-vezeték hibája miatt –, de tizediknek kvalifikált.

„Ezúttal legalább részt tudtam venni a Q3-ban, csak nem volt meg a kellő sebességem” – magyarázta értetlenkedve az angliai fiaskót Vettel. „Általában az egyértelmű, hogy a Q1-től a Q3-ig folyamatosan gyorsul az ember, anélkül, hogy bármi is történne. Ám ma nem ez volt. Úgy gondolom, hogy a Q1-ben pont annyira voltunk gyorsak, mint a Q3-ban, ami különös. Nem éreztem jól magam az autóban, ami szintén nem segített a helyzeten.”

„Charles jó munkát végzett, de ami engem illet, nem tudok választ adni most” – felelte arra a kérdésre a német, hogy mi miatt kapott fél másodpercet a másik Ferrari-pilótától. Vettel emellett hozzátette, hogy arra számít, a Brit Nagydíjon a Ferrari kemény csatában lesz a Red Bull-lal.

„A Mercedesek nyilvánvalóan gyorsak lesznek, de úgy látom, a mi versenytempónk is rendben van. Kemény meccs lesz köztünk és a Red Bullok között.”