Az időjárást tekintve egy nyugodt pillanata nem lehetett a versenyzőknek és a csapatoknak a 2019-es Forma-1-es Brit Nagydíj hétvégéjén. Az ausztriai körülményekhez képest különösen nagy a kontraszt: a spielbergi versenypályán hétágra sütött a nap, ezzel szemben Silverstone-ban sötét fellegek gyülekeztek a pálya felett.

Az első edzésen a hűvös idővel még nem volt gondja a versenyzőknek, ám a második gyakorlás szeles időjárása és a harmadik szabadedzés nedves körülményei jelentősen befolyásolták a felkészülést. Ez meg is látszott az időmérőn, többen is panaszkodtak a gumik hullámzó teljesítményére.

Az Időkép előrejelzése szerint a vasárnapi futam már nyugodtabb időjárási körülmények között telhet. A felhők továbbra is maradnak, azonban csapadékra nemigen kell számítani. Az alacsony hőmérséklet előreláthatóan a Mercedes gumikezelésének fog kedvezni, ám a többieket sem szabad leírni, már csak az eltérő taktikák miatt sem.

A szél is állandósul, északkeletire fordul, de nagyrészt mérsékelt marad, legfeljebb időnként érhetik el a széllökések a 30 km/órát.