Az Osztrák Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen nagyszerű győzelmet aratott az energiaital-gyártó hazai versenyén és saját pályáján, ám a diadal egy darabig nem volt biztos, hiszen a holland a futam záró szakaszában vitatható módon előzte meg az addig vezető ferraris Charles Leclerc-t.

A versenybírók végül nem büntették Verstappent, ám a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko arra utalt, hogy ha a holland ellen döntöttek volna, az a márka F1-es jövőjére is kihatással lehetett volna.

“Ha elvették volna a győzelmünket, annak biztosan lett volna következménye” – mondta a Motorsport-Tota.comnak az osztrák.

“Arról konkrétan nem volt szó, mit léptünk volna, de azt mondtuk, hogy oké, így nem valami érdekes a Forma-1. Vagy Max szavaival: ennyi erővel otthon is maradhatunk” – utalt arra, hogy a 2020 utáni kiszállás is opció lehetett volna.

“Természetesen nagyon mérges lettem volna, de mindig is mondtam, hogy más szabályok kellenének. Először is nem kellene annyi mindent vizsgálat alá vonni, másrészt nem kellene a versenybírókat azonnal büntetésekre kényszeríteni, kaphatnának nagyobb mozgásteret a döntéseikben” – tette hozzá.