Továbbra sem dőlt el, hogy büntetést érdemel-e Max Verstappen, amiért Charles Leclerc-t a pályáról kitessékelve előzte meg a Forma-1-es Osztrák Nagydíj hajrájában, és orozta el a győzelmet a monacói elől. Viszont a futam utáni utózöngékben Sebastian Vettel után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már a második ember, aki úgy látja, hogy a sportágnak nem zöldasztalos meccsekre van szüksége.

„Szerintem igen” – felelt Horner arra a kérdésre, hogy hagyott-e elég helyet Verstappen a Ferrari versenyzőjének. „Leclerc-nek megvolt a lehetősége, de [Max] teljesen mellette volt a belső íven, és azon a ponton már nem tudott elkerülni az útjából. Leclerc-nek engednie kellett.”

„Tiszta volt a manőver, még ha agresszív is – de mégis, mit kellett volna tennie? Ez az, amire szüksége van a Forma-1-nek: kemény versenyzésre a jövő két nagy sztárja között. Ha ezek után elveszik a győzelmet Maxtól, szerintem a Forma-1-től is elveszik. Ugyanis az kell, hogy versenyzők kerék a kerék ellen csatázzanak egymással” – mondta Horner.