Évek óta beszédtéma a száguldó cirkuszt a kezdetek óta vendégül látó silverstone-i pálya és a Forma-1-es Brit Nagydíj sorsa. Úgy tűnik, hogy pont kerülhet az ügy végére, amennyiben a Liberty Media tényleg beteljesíti a londoni utcai nagydíj koncepcióját – legalábbis a Brit Nagydíjnak jelenleg is otthont adó aszfaltcsík ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle szerint.

„Először értesített minket arról az F1, hogy Londonban akarnak futamot rendezni” – nyilatkozta Pringle a BBC Sportnak. „Ez egy lényeges változás, főleg a korábbi megállapodásokhoz képest. Ugyanis Nagy-Britannia nem egy nagy sziget, és ez kereskedelmi szempontból igenis lényeges kérdés.”

„A folyamat közben igyekeztünk csökkenteni az F1-es verseny rendezésévél járó kockázatot” – árulta el az ügyvezető igazgató. A pálya a jelenlegi finanszírozási formában nem tudja fenntartani pénzügyileg a Brit Nagydíj megrendezését. “Eddig azt mondtak, hogy Silverstone-ban akarják látni a Brit Nagydíjat, ahogyan mi is jeleztük folyamatosan, hogy versenyt akarunk rendezni.”

Pringle úgy véli, hogy egy esetleges London GP jelentéktelenné tenné a Brit Nagydíjat, és egy utcai futam megjelenése nem lenne jótékony hatással a nézőszámokra sem. Azonban a hírek szerint a Forma-1 vezetősége köti az ebet a karóhoz – a sportigazgató, Ross Brawn néhány héttel ezelőtt, egy sajtótájékoztató keretében leszögezte, hogy a londoni verseny teljesen más lenne, mint a Brit Nagydíj.

„London egy más verseny lenne, mint a Brit Nagydíj, hiszen egy utcai futamról beszélünk. Viszont mindkettőnek helye van. Ugyanakkor nem hiszem, hogy lehetséges lenne futamot rendezni London kellős közepén, mert sajnos túl nagy káoszt okozna – viszont London külvárosában számos olyan terület van, ahol működne a dolog. Azonban nem ez lenne a Brit Nagydíj, ezt Londoni Nagydíjnak hívnánk” – árulta el Brawn.