Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíjon. Az utolsó, 60 perces gyakorláson Charles Leclerc volt a leggyorsabb, megelőzve a mercis Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast.

Derült időben, 47 fokos aszfalton, 25 fokos levegőhőmérséklet mellett kezdték meg a körözést a pilóták. Először Antonio Giovinazzi hajtott a pályára az Alfa Romeo volánjánál, de hamar kint volt a pályán a középmezőny számos képviselője is egy-egy installációs kör erejéig.

Jó negyed órát kellett várni, mire az első mért kör megjelent a tabellán. Carlos Sainz egy lassabb bemelegítő köre volt az első szombaton, de a többiek is hamar kirajzottak a bokszból. A topcsapatok versenyzői közül az autóját pénteken összetörő Bottas volt az első fecske, és 1:05,510-es idővel indított a Mercedes finnje. Őt azonban könnyedén átugrották a Ferrarik, Charles Leclerc 1:04,826-os köre bő kéttized másodperccel gyorsabb volt, mint Sebastian Vettelé. Bottas sem hagyta magát, és javított idején, kettéválasztva a vörös autókat.

Pierre Gasly is szeretett volna elmenni egy gyors körre, azonban a Red Bullból elment az erő, mielőtt igazán odaléphetett volna a francia. Lassan, de vissza tudott érni a bokszba. Csapattársa, Max Verstappen gond nélkül futott első próbálkozásra egy negyedik helyet érő időt.

Féltáv előtt még javítottak az élmenők idejükön, Leclerc továbbra is a mezőny előtt járt ekkor. Hamilton csak ekkor futotta meg első mért körét a harmadik edzésen, ez a negyedik helyre volt elég ekkor.

A 60 perces gyakorlás nagyobb gondok nélkül lezajlott, leszámítva néhány elfékezést és pályaelhagyást, valamint Gasly problémáit. Lance Stroll Racing Pointja sem hagyta el sokáig a garázst ismeretlen okok miatt, de az edzés második felében a kanadai is a pályán volt.

Az utolsó percekre benépesedett a pálya, és mindenki igyekezett javítani köridején. Az élen több pengeváltás is történt, Leclerc, Hamilton és Bottas közt, ám végül a monacói zárta a 60 perces gyakorlást az élen. A Mercedes duójának lemaradása nem volt nagy, Őket Vettel és Verstappen követte a negyedik-ötödik helyen, míg a középmezőny élén a Francia Nagydíj után ismét a McLaren tűnt a leggyorsabbnak Lando Norrisnak köszönhetően.

F1: Élen a Ferrari az időmérő előtt 1

Az Osztrák Nagydíj időmérője délután 3 órakor kezdődik.