Csak a hetedik helyről rajtolhatott a Forma-1-es Francia Nagydíjon a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. Ugyan a német még az első körökben maga mögé utasította a McLaren versenyzőit, Carlos Sainzot és Lando Norrist, az ötödik helynél már nem tudott előrébb keveredni – ennyire rossz pozícióban csak Bahreinben zárt az idényben.

Viszont egy kései kerékcserével megcélozta a leggyorsabb kört, amit végül az utolsó körben meg is futott – igaz, a friss, leglágyabb abroncsok dacára csak 24 ezredmásodperccel tudta felülmúlni az idei hatodik győzelmét szerző Lewis Hamilton legjobbját.

„Egyértelműen rámentünk a leggyorsabb körre” – nyilatkozta a leintés után a Ferrari pilótája. „Eléggé szoros volt a vége, mert az utolsó körben úgy tűnt, hogy problémánk van az akkumulátortöltéssel, egyébként ennek egy sima versenynek kellett volna lennie.”

„Tudjuk, hogy egyértelmű a helyzet, ami a tempót illeti: az egyenesekben gyorsak vagyunk, de a kanyarokban nem igazán. Ezen a hétvégén az volt a célunk, hogy csökkentsünk a Mercedesszel szembeni lemaradásunkat, amennyire csak lehet, de kudarcot vallottunk” – folytatta csalódottan.

„Meg kell értenünk, hogy miért nem működtek azok a fejlesztések, amikkel erre a hétvégére készültünk. Remélhetőleg lesz újabb lehetőségünk kipróbálni őket, és talán jövő héten az osztrák pálya nyomvonala kedvezőbb lesz számunkra.”

„Itt a pálya ugyanis nagyon forró, és ha több a tapadásod, jobban is tudod óvni a gumikat. Ez pedig sokkal inkább a Mercedesnek kedvez, nem nekünk” – tekintett előre a spielbergi megmérettetésre Vettel.