Max Verstappen a 2019-es szezonban volt már negyedik Bahreinben, Kínában, Azerbajdzsánban és Monacóban, a gyűjtögetést pedig a Francia Nagydíjon folytatta, amit szintén közvetlenül a dobogósok mögött fejezett be, megőrizve a rajtpozícióját.

A Red Bull-Honda hollandjának előzetes félelmei, miszerint erőből elérhetetlen a dobogó, beigazolódtak, de a versenyt követően elárulta, örül annak, hogy Sebastian Vettel személyében legalább az egyik ferraris előtt tudott célba érni.

„Látótávolságban volt Charles [Leclerc], így próbáltam minél inkább nyomni. Már csak azért is, hogy lássam, mennyire gyorsan tudunk menni” – mondta. „Azonban hét körrel a vége előtt a hátsó tengelyen elment a tapadás, így nem tudtam a gumikra támaszkodni. De legalább az egyik Ferrari előtt zártam, ami jó” – tette hozzá.

„Minden versenyző azt szeretné, ha több tapadása és nagyobb végsebessége lenne, de ezt nehéz volt kivitelezni, így támadni is. Az első két kanyar még rendben volt, de a végsebességet illetően hátrányban voltunk.”

„Ausztria viszont még nehezebb lesz – nem számítok csodákra” – tette hozzá pesszimistán Verstappen a következő hétvége kapcsán, amit nem mellesleg a Red Bull hazájában és saját pályáján fognak megrendezni.