Újabb pozitív versenyt tudhat maga mögött a McLaren, ugyanis az azerbajdzsáni versenyt követően a Francia Nagydíjon is pontot tudott szerezni mindkét versenyzőjével: Carlos Sainz a hatodik lett, míg Lando Norris – hidraulikus probléma miatt – az utolsó körben esett vissza a hetedik pozícióból, így csak tizedikként intették le.

Azonban a wokingi gárda egész hétvégén a középmezőny legjobbja volt, így nem csoda, hogy a leintés után Sainz elégedettségének adott hangot – elmondása szerint ezzel a lépéssel a wokingi csapat elérte azt, amit a Monacói Nagydíj után tűzött ki célként.

„Nagyon jó hír, hogy idén először mind az időmérőn, mind pedig a versenyen a negyedik erő voltunk” – értékelt a spanyol. „Nagy lépés; ez az, amit kértem a monacói hétvégét követően, amikor odatettünk magunkat.”

„Az autónknak a negyedik leggyorsabbnak kell lennie a mezőnyben. Ez sikerült, ami azt jelenti, hogy haladunk előre, méghozzá a jó irányba” – mondta a spanyol.

A McLaren jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban 39 ponttal, míg legnagyobb ellenfelüknek, a Renault-nak 36 pontja van. A Francia Nagydíj eredménye azonban nem végleges még, éppen a franciák pilótája, Daniel Ricciardo kaphat büntetést.