Veszélyben érezhette magát Lewis Hamilton a 2019-es Forma-1-es Francia Nagydíj második szabadedzésének leintése után, ugyanis egy megcsúszás után úgy tért vissza a pályára, hogy a mögötte érkező Red Bull-os Max Verstappen elkerülő manőverre kényszerült, majd emiatt a holland is kisodródott.

Az incidens “időzítése” nem volt éppen a legjobb, ugyanis az edzés előtt hallgatták meg a Ferrarit, akik a Kanadai Nagydíjon történtek miatt felülvizsgálatot kértek, ám elutasították kérelmüket.

Hamilton megúszta a büntetést, a felügyelők nem látták veszélyesnek a szituációt. A versenybírák véleményét osztja Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója is. “Max úgy érezte, hogy Hamilton egyszerűen nem vette őt észre. Ezért csúszott meg, de nem panaszkodott” – árulta el az osztrák.

Marko egyike volt azon Forma-1-es személyiségeknek, akik a legnagyobb hanggal tiltakoztak Vettel kanadai büntetése ellen. A 76 éves szakember ezúttal is megragadta a lehetőséget, hogy odaszúrjon a felügyelőknek. “Nem szabad elfelejteni, hogy egy F1-es versenyhétvégén vagyunk. Ezért nem járna büntetés, de következetesnek kellene maradni. Ha így folytatjuk, akkor Hamiltonnak is járna valamilyen büntetés, talán egy hátrasorolás a rajtrácson” – viccelődött az osztrák.