Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a Francia Nagydíj otthonául szolgáló Paul Ricard pálya inkább a Mercedeseknek fekszik jobban. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas gond nélkül behúzta mindkét szabadedzést, de a többiek sem ültek a babérjaikon.

A Ferrari valamennyire magára talált a második szabadedzésen, de az első 90 perces gyakorláson igencsak szenvedett Sebastian Vettel és Charles Leclerc. Az olaszok többek között új első szárnnyal készültek Franciaországra, de egyelőre nem hozza az elem a várt eredményeket.

“Nem túl jó a helyzet, hogy őszinte legyek, még sok munka áll előttünk. Nem jöttek az általunk várt eredmények, de talán jobb lesz a helyzet holnapra” – mondta Vettel.

“Hoztunk néhány alkatrészt, melyek segítségével meghatározhatjuk a fejlesztési irányt” – árulta el a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto. “Kipróbáltunk néhány elemet. Ezek közül lesz, ami fennmarad az autón a hétvége során, nem dobjuk ki a teljes csomagot. Pár elem hatását pozitívan értékeljük, a többit pedig levesszük az autóról, és nem versenyzünk velük” – mondta a szakember, akinek azért is fájhat a feje, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség elutasította Vettel Kanadában kiszabott büntetésének felülvizsgálatára irányuló kérelmüket.