Múlt héten jelezte a Ferrari, hogy nem ad be hivatalos fellebbezést Sebastian Vettel montreali öt másodperces időbüntetése miatt (ilyen szankciók esetében nem is lehet ezzel a joggal élni), kérni fogja ellenben az eset hivatalos újravizsgálatát.

Erre új bizonyítékok előkerülése esetén van lehetőség, a kérelem beadásának határideje 14 nap. Vagyis a Ferrarinak a Francia Nagydíj versenynapjáig lett volna lehetősége benyújtani a dokumentumokat, de már hétfő este megérkezett a kérelem az FIA illetékeseihez.

A Ferrari a tájékoztatáson kívül más információt nem közölt, azaz nem tudni, milyen új bizonyítékra hivatkozva kéri a csapat a büntetés felülvizsgálatát. Az FIA valószínűleg a Francia Nagydíjra kirendelt felügyelőket bízza meg az esettel, akiknek első döntésük várhatóan az lesz, hogy az új bizonyíték(ok) alapján van-e egyáltalán lehetőség újból nekifutni az ügynek.

Ha a felügyelők úgy ítélik meg, hogy az új információk jelentősek, a Ferrari előadhatja érveit azzal kapcsolatban, miért tartja jogtalannak Vettel büntetését, és új eljárás kezdődik. Amennyiben így lesz, a második döntés helybenhagyhatja az eredetit, de akár súlyosíthatja vagy enyhítheti is azt.

Nagy összegben senki ne fogadjon azért arra, hogy visszavonják a döntést.