A Forma-1-es pilóták jó ideje panaszkodnak a gumi- és üzemanyag-spórolásra, az idei évben pedig többen már konkrétan azt mondták, hogy egyszerűen túl könnyű vezetni, nincs benne igazi kihívás és megterhelés – múlt csütörtökön az ötszörös bajnok Lewis Hamilton állította azt, hogy egymás után három nagydíjat is levezetne.

Most a haasos Romain Grosjean nyilatkozott a témában a dán Ekstra Bladetnek, nem festett túl hízelgő képet az F1 jelenlegi állapotáról.

“Nemrég gokartoztam a barátaimmal, 125 köbcentis, sebváltós járgányokkal, és a végén fáradtabb voltam, mint egy nagydíj után. Hogy miért? Mert ott végig nyomtuk, viszont az F1-ben spórolunk a benzinnel, spórolunk a gumikkal. Barcelonában úgy éreztem, hogy az autó képességeinek 50%-val vezettünk.”

“Ha a futam is olyan lenne, mint az időmérő, na, akkor kikészülne a nyakunk a végére, akkor rendesen kifáradnánk és odalenne a koncentráció. De a folyamatos gumi- és üzemanyag-spórolás ez így könnyű számunkra” – magyarázta.

“Emellett ha visszatérnénk a futam alatti tankoláshoz, akkor nem kéne 100 kilót cipelnünk a rajtnál, csak 30-40-et, és akkor pár másodperccel gyorsabbak lennénk, úgy húzósabb lenne a vezetés is” – tette hozzá.