Nem alakult jól a kanadai versenyhétvége a haasos Kevin Magnussennek, a dán az időmérő második szakaszában elkapta a bajnokok falát, majd a bokszutca betonfalának csapódott, ripityára törte az autót.

A dán az újjáépített autóval a bokszutcából indult, de a legkevésbé sem érezte versenyképesnek a járgányt, aminek hangot is adott a csapatrádión:

“Ez a legrosszabb élményt, amit versenyautóban valaha is éreztem. Bármikor” – mondta az elkeseredett pilóta.

A rádión mérnöke emlékeztette, hogy a szerelők egész éjszaka dolgoztak az autó újjáépítésén, senki sem örül a tempónak, majd a csapatfőnök, Günther Steiner vette át a szót: “Számunkra sem jó élmény ez. Elég volt. Ami elég, az elég!”

Steiner elmondta, hogy a futamot követően Magnussen bocsánatot kért a kifakadásért:

“Kevin autójának újjáépítésekor kicsit más beállításokkal próbálkoztunk, mert lehetőségünk adódott erre a bokszutcai rajt miatt. Láthatóan nem jött be a dolog. Most már tudjuk, jó lecke volt. Tudatos döntés volt, de természetesen nem rossz irányba akartuk vinni az autót, javítani akartunk rajta, de nem sikerült.”

F1: Szánta-bánta a beszólást Magnussen 1

“A futam után Kevin mindenkitől bocsánatot kért a rádión. Helyesen tette. Mindenki frusztrált volt, a srácok hajnali háromig dolgoztak. Az ilyen beszólás senkire sem hat motiválóan, nincs értelme azt boncolgatni, milyen rossz az autó.”

“Nem akartam, hogy a srácok még jobban elkenődjenek. Kevin sem kritizálni akart, csak tudatni akarta, milyen rossz a helyzet, senkit sem hibáztatott. Mi, a rádió túlsó végén ezt nem érezzük. Én még talán megértettem őt, de a srácok nem tudhatták, mert ők nem látják a teljes képet. De mindenkitől bocsánatot is kért, a felnőttek így csinálják.”