Sebastian Vettel 2015-ben négyszeres világbajnokként igazolt a Ferrarihoz azzal a nem titkolt céllal, hogy példaképéhez, Michael Schumacherhez hasonlóan újra bajnoki sikerekre vigye az olasz csapatot.

A német idén már ötödik évét tölti a Scuderiánál, de a siker továbbra is várat magára, a Mercedes dominanciája megtörhetetlennek látszik, ráadásul a Ferrari sem képes tartósan versenyképesnek lenni, az idei év pedig már most újabb kudarcot ígér.

Bár Vettel nemrég határozottan cáfolta, nehéz elhessegetni a gondolatot, hogy van realitása a közeljövőben való visszavonulását illető pletykáknak.

Vettel egykori Red Bull-os csapattársa, az F1-ből 2013 végén visszavonult, a WEC-ben aztán még világbajnoki címet szerző Mark Webber is úgy látja, nagy döntés előtt áll a német, akiben mostanában mintha már nem lobogna úgy a tűz:

“Időnként laza akkor, amikor a második, harmadik helyen ér célba, pedig elvileg ezzel nem kellene elégedettnek lennie. El kell döntenie, hogy mit is szeretne a következő években, mert nem könnyű folytatni és sikereket elérni” – magyarázta a Red Bull-os Servus TV adásában.

“A Forma-1-ben bármi lehetséges, de ő most egyértelműen útelágazáshoz érkezett a pályafutását illetően és mentálisan is” – folytatta.

A 31 éves Vettel ferraris szerződése 2020 végéig szól.