Sebastian Vettel 2014 végén azzal a szándékkal igazolt a Red Bulltól a Ferrarihoz, hogy példaképéhez, Michael Schumacherhez hasonlóan újjáépítse és világbajnoki sikerekre vigye az olasz csapatot.

A 31 éves német idén ötödik évét tölti a Scuderiánál, de a siker továbbra is várat magára, ráadásul elég világos, hogy 2019-ben sem lesz ebből világbajnoki cím.

A négyszeres bajnok korábban többször is panaszolta már, hogy az F1 mára inkább show és üzlet, mint sport, így a viszonylagos eredménytelenséget is figyelembe véve nem volt olyan irreális a monacói paddockban felröppent pletyka, miszerint Vettel fontolgatja, hogy a szerződése lejárta előtt egy évvel, már 2019 végén elhagyja a Ferrarit és a sportágat, visszavonul.

A versenyző a német Auto Bildnek nyilatkozva most viszont határozottan cáfolta a szóbeszédet:

“Nem áll szándékomban a kiszállás. Továbbra is élvezem a versenyzést és a Ferrarinál is van még dolgom. Mindent megteszünk, hogy még idén fordítani tudjunk, az első lépés a hétvégi Kanadai Nagydíj lesz” – szögezte le.

Vettel tavaly megnyerte a Kanadai Nagydíjat, viszont az augusztus végi Belga Nagydíj óta nem állt a dobogó legfelső fokára.