Sebastian Vettel ferraris szerződése 2020 végéig szól, a 31 éves német többször beszélt már arról, hogy annál távolabbra egyelőre nem tervez, ugyanis szeretné látni, milyen is lesz a Forma-1 a 2021-re tervezett nagy szabályváltozások után.

Előfordulhat azonban, hogy a négyszeres világbajnok nem várja ki a dolgot, a veterán, megbízható angol szakújságíró, Joe Saward ugyanis arról ír, hogy a múlt hétvégén, Monacóban az a szóbeszéd járta, hogy Vettel 2019 végén visszavonulhat.

“A monacói paddockban terjedő pletykák közül a legmegdöbbentőbb az volt, hogy Sebastian Vettel fontolgatja, hogy az év végén, 31 évesen visszavonul az F1-ből” – írja Saward.

“A Red Bull-lal 2010-13 között szerzett négy világbajnoki cím után megpróbálta a Ferrarit is sikerre vinni, de több hibát is elkövetett, mostanra pedig, Charles Leclerc érkezésével nyomás alá került, a fiatalabb pilótának nagyobb fejlődési potenciálja van, mint a németnek.”

“A lépés kicsit hasonlítana Nico Rosbergére, aki a 2016-os bajnoki cím megszerzése után hagyta el a Forma-1-et, tudva, hogy nem lenne sok esélye az ismétlésre. A nagy kérdés persze az, hogy ki lehetne Vettel utódja. Egyelőre Sergio Perez, Kevin Magnussen, Romain Grosjean és Valtteri Bottas neve merült fel” – továbbította a szóbeszédet az angol.