Miután a Mercedes és a Ferrari nem tartott rá igényt, tavaly nyár közepére egyértelműnek látszott, hogy Daniel Ricciardo hosszabbítani fog a Red Bull-lal, ezért hatalmas meglepetést okozott, amikor a szünetben bejelentette, hogy 2019-re a Renault-hoz igazol.

A váltás egyelőre nem hozott sok örömet, az előrelépést ígérő Renault jóval gyengébben szerepel, mint tavaly (hat forduló után 2018-ban 46 ponton állt a csapat, most csak 14), de az ausztrál nincs kiábrándulva.

A francia L’Equipe kérdésére, hogy továbbra is örül-e, hogy elfogadta a Renault ajánlatát, így felelt:

“Oui (igen)! Örülök, hogy váltottam, szükségem volt erre. Fejlődnöm kellett, új kihívásokra volt szükségem. Fantasztikus éveim voltak a Red Bullnál, de eljött az idő a váltásra.”

Egyesek szerint Ricciardo azért is hagyta el a Red Bullt, mert ott lassan másodhegedűssé válhatott volna a kedvenc, Max Verstappen mellett, míg a Renault-nál első számú pilóta lehet.

“Igen, úgy érzem, hogy megvannak a képességeim ehhez, de legalábbis szeretném megpróbálni.”

“Az eredményeket tekintve nem egészen ott tartok, ahol szeretnék, de a hangulat és az energia kiváló a csapatnál. Egyszerűen csak türelmesnek kell lennem. A Forma-1 bonyolult tudomány, idő kell hozzá. A szerződésem 2020-ig szól. Egyelőre egy kicsit csalódást keltőek az eredmények, de még az építkezési fázisban járunk. Meggyőződésem, hogy már az idény vége előtt jönni fognak azok is, ezt le is írhatják!”

F1: Ricciardo nem bánt meg semmit 1