Jó ideje nyílt titok, hogy az idén lejáró szerződésű barcelonai Spanyol Nagydíjat a Forma-1-es vezetése a zandvoortban újjáélesztendő Holland Nagydíjra szeretné cserélni 2020-ban, ám a katalán helyszín nagyon ragaszkodik a versenyhez.

Úgy tűnik, a tárgyalások nem alakulnak jól, ugyanis a barcelonai szervező, a katalán autóklub (RACC) most nyílt levélben kér segítséget az államtól és az üzleti élet szereplőitől a nagydíj megtartásához.

A levélben hangsúlyozzák, hogy a kulcsfontosságú lenne a világszintű sportesemény megtartása, ami komoly gazdasági előnyökkel is jár a régió és az ország számára, ugyanis az idegenforgalmi, a közlekedési és a szórakoztatási szektor évente 163 millió eurót keres rajta, a Forma-1-es nagydíj összesen 2700 embernek ad munkát.

“Az 1969-es montjuïci első rendezés óta íródó 50 éves történetre való tekintettel az RACC kéri az autonóm közösség és a spanyol állam kormányának, valamint az üzleti let szereplőinek segítségét, együttműködését és közös fellépését, hogy a Circuit de Barcelona-Catalunya a következő években is képes legyen fogadni az F1-et” – írták.