A Red Bull a Toro Rossónál tavaly szépen szereplő Pierre Gaslyt ültette 2019-re a Renault-hoz átigazolt Daniel Ricciardo helyére, ám a francia ifjonc az elmúlt hat versenyhétvégén általában csúnyán le volt maradva csapattársához, Max Verstappenhez képest mind a köridők, mind az eredmények tekintetében.

Bár a pletykák szerint a Red Bull pilótaügyeit is intéző Helmut Marko már Gasly lecserélésében gondolkodik, a renault-s Nico Hülkenberget nézték ki, a francia azt mondja, a gyenge teljesítményének megvannak az okai, a csapatnál látják, mi van a háttérben, és támogatják őt.

“Már mondtam, hogy az idény kezdete óta számos dolog nem alakult számomra kedvezően a hétvégéken, a csapatnál pontosan tudják, mi a helyzet. Kívülről csak az eredmények látszanak, de nekünk sokkal több infónk van, a Red Bull vezetése tudja, hogy peches voltam, hogy voltak problémák.”

“Úgy gondolom, hogy támogatnak, igyekeznek a lehető legjobb körülményeket biztosítani ahhoz, hogy jól teljesítsek és fejlődhessek” – mondta a Motorsport Weeknek.

Gasly Fernando Alonso és a McLaren sikertelen 2019-es Indy-próbálkozását hozta fel példaként, a nagyközönség abban az esetben is csak annyit látott, hogy a spanyolnak kvalifikálnia sem sikerült a legendás amerikai futamra, de a háttérben számos tényező lehetett, amiről mi nem tudhatunk.

“A csapatnál tudjuk, hogy mi az oka az időnkénti gyenge teljesítményke, szóval nincs okom stresszelni, pánikolni. Csak a munkámra kell koncentrálnom, igyekeznem kell a maximumot kihozni a csomagból, csakis ezzel foglalkozom most.

“Igen, vannak dolgok, amikben javulnom kell, alkalmazkodnom kell a csomaghoz, de ezért is bízom abban, hogy folyamatosan javulni fog a helyzet, ahogy egyre többet tudok kihozni az autóból a következő futamokon.”