Mexikó új elnöke, Andres Manuel Lopez Obrador márciusban jelezte, hogy az eddig a Forma-1-es futamnak juttatott évi 20 millió dolláros támogatást más projektekre kívánja fordítani, így Mexikóváros idén lejáró szerződésének meghosszabbítása kizártnak tűnt, májusban le is járt a határidő.

Meglepetésre most fordulatról érkeztek hírek, a német Motorsport-Total tudósítása szerint az F1 vezetése újra számol Mexikóval 2020-ra, míg az ejtendő futamok listáján Spanyolország és Németország szerepel.

“Hónapokon át tartó tárgyalások után a kormányzat mégis előteremtette a pénzt, még ha nem is annyit, mint korábban. Egy jól értesült forrás szerint nagyon valószínű Mexikó szerződéshosszabbítása, ahogy a Brit Nagydíj és Olaszország is megmenekülhet. Spanyolország és Németország viszont kipottyan” – írták.

F1: Mexikó megmenekülhet, Austin újra bajban 1

Míg Mexikóban rendeződni látszik a helyzet, az északi szomszédban, az USA-ban, még pontosabban Texasban éppenséggel bonyolódik. Ahogy arról korábban hírt adtunk, az austini Amerikai Nagydíj szervezői a hiányos dokumentáció miatt lemaradtak a rendezvénynek járó, 25 millió dolláros állami támogatásról.

Nemrég a verseny kedvéért törvénymódosítást kezdeményeztek, amely lehetővé tette volna, hogy a Circuit of the Americas (COTA) újra pályázzon, ám a javaslat csiszolgatása addig húzódott, hogy a texasi Szenátus ülésszaka május 27-én anélkül ért véget, hogy a jogszabályról szavaztak volna, azaz továbbra sincs pénz.

A Forma-1 versenyhelyszínekért is felelős gazdasági főnöke, Sean Bratches május 28-án azt nyilatkozta, hogy “még hosszú évekig” számolnak a COTA-val.

Az austini versenyhelyszín jelenlegi szerződése 2021-ig szól.