A williamses Robert Kubica és George Russell a vasárnapi Monacói Nagydíjon is a mezőny legvégéből indult, de a 8 év kihagyás után idén visszatért lengyel jó rajtot véve nem sereghajtóként haladt a futam elején, csapattársát maga mögé utasította.

Hiába volt azonban előrébb, a brit csapat az újoncot hívta elsőként a bokszba, amit a Kubica szóvá is tett a rádión.

“Úgy tudtam, az előrébb lévő pilótáé a stratégiai prioritás! – mondta, amivel a bokszból annyit válaszoltak neki, hogy majd a futam után megbeszélik a dolgot.

Kubica versenyben volt az Alfa Romeó-s Antionio Giovinazzival is, amíg a Rascasse-ban össze nem értek és meg nem pördültek. Ennek nyilván nem örült a lengyel, de a monacói hétvégén, a futamon való célba érést így is pozitívan értékelte.

“Mit mondhatnék? Monacóról lévén szó, nem sok minden történt. Az első kanyarban nyertem két pozíciót, aztán a saját tempómat autóztam. Sokan mondogatták, hogy Monacóban nem leszek majd képes vezetni (a sérült jobb kar miatt – a szerk.), ezért jó volt célba érni. Összességében jó futam volt, bár a stratégia nem volt a legjobb. Ennyi” – értékelt a verseny után.