A Mercedes a Monacói Nagydíjra több ponton is módosította autója festését, hogy így tisztelegjen a múlt hétfőn 70 éves korában elhunyt háromszoros világbajnok csapatelnök, Niki Lauda előtt.

A motorborításon található háromágú csillagok egyikét az osztrák legenda elmaradhatatlan sapkájára emlékeztető pirosra cserélték, az orron megjelent Lauda szignója, valamint egy “Danke Niki” (Köszönjük, Niki!) felirat, végül pedig a teljes fejvédő keret, az ún. glória piros színt kapott.

Az utóbbi, óhatatlanul ferraris asszociációkat keltő elem a következő fordulótól már nem lesz ott a W10-esen, de a csillagot megtartják.

“A glória egyszeri dolog volt, Kanadától már nem lesz piros” – tisztázta a csapatfőnök Toto Wolff a Speed Weeknek nyilatkozva.

“A piros csillagot ugyanakkor megtartjuk az autón, ahogy Niki aláírását is. Nagyon sokat tett a csapatért, szeretnénk valami mementót az autón. Amíg nem találjuk valami jobb formáját a Niki előtti tisztelgésnek, marad a csillag és a szignó, szerintem mindkettő nagyon szép” – folytatta.

F1: A Mercedesnél marad Lauda csillaga 1