Eléggé hektikusan alakult a Ferrari számára a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíj kvalifikációja. Előbb Sebastian Vettel esett ki majdnem az időmérő első szakaszában, majd amikor a németnek sikerült továbbjutnia, akkor jött a hideg zuhany: Charles Leclerc a másik autóval a kieső helyre zuhant, az idő pedig lejárt.

A monacóinak nem volt lehetősége a javításra, csapata ugyanis úgy gondolta, korábban futott ideje elegendő lesz a Q2-be jutáshoz. “Kérdeztem, hogy biztosak benne, hogy továbbjutunk? Azt mondták, hogy ‘szerintünk igen'” – mesélte Leclerc kiesését követően. “Újra megkérdeztem, hogy nem kellene kimennünk újra? Azonban nem igazán kaptam erre választ. Nem magyarázták meg, hogy miért. Nehéz lesz ezt lenyelni” – tette hozzá a hazai pályán pórul járó pilóta.

F1: Leclerc megkérdőjelezte a Ferrari döntését 1

Noha Leclerc veszített némi időt, amikor elhaladt az első garázs előtti mérleg mellett, ahová a csapata tolta vissza, állítása szerint ezen nem múlt semmi. “Rengeteg időnk volt még, hogy kimehessünk. A mérlegelés nem okozott problémát. Volt elég üzemanyag az autóban egy újabb gyors körhöz, csak gumit kellett volna cserélni. Magyarázatot szeretnék, most nem tudok többet mondani” – hangsúlyozta ki.

Emiatt a monacói csak a 16. helyet szerezte meg, de ez változhat, ha büntetést kap Antonio Giovinazzi, aki feltartotta Nico Hülkenberget. “Remélem esni fog, akkor egy kicsit szerencsejátékká változik a verseny. Ha száraz idő lesz, unalmas futamra számítok. Szerintem rengeteget kell kockáztatnom, akár ütközhetek is” – tekintett előre Leclerc.