Miután az év elején hivatalba lépett brazil elnök bejelentette, hogy az ország Forma-1-es versenye az interlagosi pályáról Rio de Janeiróba költözik, Sao Paulo vezetése is felkapta a fejét.

„Tisztázni szeretném, hogy a Forma-1-es nagydíj Sao Paulóban van, és a jövőben is itt lesz” – jelentette ki Joao Doria, az állam kormányzója, ellentmondva az elnöknek. Tény, hogy a Carlos Pace után elnevezett aszfaltcsík szerződése még a 2020-as verseny megrendezésére is érvényes, de Jair Bolsonaro elnök szerint már megszületett a megegyezés egy új, Ayrton Senna nevét viselő pálya építéséről.

Jelenleg a Brazil Nagydíj megrendezése éri meg legkevésbé a Forma-1-nek, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media valószínűleg az Ecclestone-korszakból örökölt szerződés kifutására vár. „Szerződésünk van az F1 promótereivel, és súlyos büntetéseket kell fizetnie annak, aki megszegi ezt” – árulta el a kormányzó.

„Szeretem Riót, éltem is ott egy ideig. Jó kapcsolatot ápolok a polgármesterrel és a kormányzóval, de harcolni fogok az F1 Sao Paulóban maradásáért. Interlagos a világ öt legjobb pályája között szerepel” – tette hozzá Doria, aki azt is elárulta, hogy a város polgármestere éppen a következő hónapban ül le tárgyalni a Liberty Media képviselőivel a hosszabbításról.