A Forma-1-es Brazil Nagydíj jövője évek óta bizonytalan, az interlagosi pálya ráadásul két éve rendezési díjat sem fizet. Mostanáig úgy tűnt, hogy a 2020-as lehet az utolsó verseny a dél-amerikai országban, ám az év elején hivatalba lépett új elnök, Jair Bolsonaro szerdán bejelentette, hogy a futam marad, ám Sao Paulóból Rio de Janeiróba költözik már a 2020-ban.

Az elnök elmondta, hogy már alá is írták a papírokat Rio állam kormányzójával és a város polgármesterével, megszületett a megegyezés egy új, Ayrton Senna nevét viselő pálya építéséről a Deodoro negyedben.

“A választáson elért győzelmünk után a távozásra készülő Forma-1 nem csak hogy a maradás mellett döntött, még új pályát is szeretne Rio de Janeiróban, amely a legendás Ayrton Senna nevét viseli majd” – twittelte az elnök.

“A Forma-1 vezetése úgy döntött, szeretnék megőrizni a brazíliai versenyt, de Sao Paulo nem járható út a tartozások, a közpénzből való finanszírozás miatt. Az új (riói) pálya hat-hét hónapon belül megépül. Az idegenforgalmi szektor nagyon örül majd ennek, az állam gazdaságának is jót tesz majd ez, hiszen hat-hétezer új állást hoz a verseny, Rio de Janeiro és Brazília számára is jó lesz ez” – magyarázta Bolsonaro egy sajtótájékoztatón.

Rióban korábban, 1978-ban, majd 1981-89 között is tartottak már Forma-1-es Brazil Nagydíjat a Jacarepagua pályán, ám azt a helyszínt lebontották a 2016-os olimpia építkezései során.